Bible Journaling voor groepen onder 21

Bible Journaling voor kinderen en jongeren is een nieuwe, actuele trend. Bible Journaling is op een creatieve manier met een bijbelgedeelte bezig zijn. Hierdoor kun je het beter onthouden en het is leuk!  Bible Journaling gaat niet om goed tekenen of perfecte plaatjes maken. Het gaat erom dat je actief met een bijbel tekst aan de slag gaat.

De workshop zelf duurt 2,5 uur en is bedoeld voor een groep van maximaal 8 personen met een leeftijd tussen 8 en 21 jaar. Hierdoor krijgt iedereen voldoende aandacht om zo tot mooie resultaten te komen.

Wil je meerdere groepen inschrijven dan kan ik een korting van €40,- aanbieden vanaf de tweede workshop. De workshop moet dan wel hetzelfde gedeelte behandelen.

Voor groepen onder de 21 jaar bied ik verschillende varianten per leeftijdsgroep aan.

8 – 12 jaar:

Allereerst gaan we woorden naar beelden ‘vertalen’. Met het knip pakket wat je bij de workshop krijgt, ga je plaatjes uitknippen en bij elkaar plakken. Je kunt een stripverhaal maken of een mooie collage. Die trek je over op een mooi vel papier zodat je je eigen kleurplaat hebt gemaakt. Kleuren maar!

13 – 16 jaar:

Fase 1: In de workshop laat ik je eerst de boodschap van het gedeelte samen vatten. Meestal in 3 of 4 woorden. Zodat je 1 zin kunt vertellen waar het over gaat.

Fase 2: Aan de hand van die kernwoorden ontwerp je  symbolen. In deze stap vertaal je tekst naar beeld. Is dat gelukt dan combineer je die symbolen tot een mooi geheel en werk je het als je dat wilt af, door er tekst bij te zetten.

Fase 3: Het uiteindelijke ontwerp word op een mooi A5 boekformaat of A3 spreadformaat uitgewerkt waar het Bijbelgedeelte ook op staat. In deze fase geef ik tekentips en leer ik je trucjes met het materiaal en leer ik je kort wat over handlettering. Uiteindelijk ga je met een prachtig eindresultaat naar huis.

17 – 21 jaar:

Fase 1: In de workshop laat ik je eerst de boodschap van het gedeelte samen vatten. Meestal in 3 of 4 woorden. Zodat je 1 zin kunt vertellen wat je er uit mee wil nemen.

Fase 2: Aan de hand van die kernwoorden ontwerp je  symbolen. In deze stap vertaal je tekst naar beeld. Is dat gelukt dan combineer je die symbolen zo dat ze een verhaal gaan vertellen. Een verhaal dat precies jouw relatie met die tekst weergeeft. Uit ervaring weet ik dat dit een heel vloeiend en natuurlijk proces is wat iedereen kan. De resultaten zijn vaak heel verassend en zorgen voor nieuwe inzichten.

Fase 3: Het uiteindelijke ontwerp word op een mooi A3 uitgewerkt waar het behandelde Bijbelgedeelte ook op staat. In deze fase geef ik tekentips en leer ik je trucjes met het materiaal en leer ik je kort wat over handlettering. Uiteindelijk ga je met een prachtig eindresultaat naar huis.